Magnus Haugsand Ida Holan Marthe K. Hårstad Trond Erik Mørkved  
INNLEDNING FORARBEID MORGENEN ETTERMIDDAGEN NATTEN ETTERARBEID BILDEGALLERI Click here for an English version of this page
Historie
Vi kom frem til en nærmere beskrivelse av prosjektet vårt, og vi ville se etter om dagens ungdom kunne overleve på samme vilkår som pelsjegere. Derfor måtte vi finne litt bakgrunnsinformasjon.

Mat
Fordums pelsjegere hadde med seg et minimum av mat på sine vinterlige jaktferder. De hadde med enkel basismat slik som mel, salt, stekefett og sukker. Videre hadde de med stekepanne, kniv, en kopp og kanskje ett fat. De mest priviligerte hadde noen form for primitivt kokeapparat.

Komfort
De sov i telt eller selvlagde hytter og dro regelmessig inn til sivilisasjonen for å selge pelsfangsten. Klesdrakten besto av ullklær innerst mot kroppen og tykke pelsjakker, pelsluer og votter og tykke sko av pels.

Inspirasjon
Helge Ingstad og hans bok "Pelsjegerliv" om hans opplevelser som pelsjeger, blant indianerne i Canada, ga oss inspirasjon til turen. Han var advokat i fire år og hadde kontor i Levanger, da hans reiselyst tok overhånd og han flyttet til et annet kontinent. Vi brukte hans bok og hans liv til å utarbeide vår problemstilling.

Forarbeid
Et godt prosjekt, krever god planlegging. Et prosjekt som vårt krever enda bedre planlegging enn andre prosjekter, derfor satte vi i gang med å finne tak i harde fakta, formulere problemstilling og andre vesentlige ting.

Et prosjekt av Magnus Haugsand, Ida Holan, Marte K. Hårstad og Trond Erik Mørkved